Close

ZOBNE LUSKE

zobne luske


O LUSKAH (Venners)

Luske so porcelanaste luske, ki se izdelajo po minimalnem brušenju samo sprednje stene zob in ki se s posebnimi cementi pritrdijo na zob. Izdelajo se v stomatološkem laboratoriju s tehniko prešanja ali računalniško tehnologijo CAD/CAM. Njihova uporaba se priporoča, ko je na sprednjih zobeh treba spremeniti:

  • obliko zoba,
  • barvo zoba,
  • položaj zoba,
  • lažjo ortodontsko anomalijo.

Pogoj za uporabo lusk je, da na zobeh ni veliko kariesa oziroma. da zobje nimajo velikih plomb. Rezultat vstavitve lusk je izjemna estetska sprememba pacientovega nasmeha z minimalnim brušenjem naravnega zoba, najboljša novica pa je, da je tovrsten postopek dolgotrajen. Luske pogosto kombiniramo s predhodnim beljenjem zob, tako da so celoten končni učinek novega nasmeha še bolj beli in sveži zobje, saj s tem posvetlimo tudi okoliške zobe. Prav tako luske pri obnovi po potrebi kombiniramo s cirkonijevimi mostički ali prevlekami e.max, končni rezultat česar je skladen, estetsko naraven in lep nasmeh. Izdelava lusk traja od pet do sedem dni, v tem času pa boste nosili provizorične luske, ki vam jih bomo izdelali takoj po brušenju in so pri nas vključene v ceno luske.

Zobozdravnica Tatjana Knego osebno izdela vso protetiko v ordinaciji, tudi luske. Z luskami se ukvarja več kot deset let, kar je zelo pomemben podatek, saj luske za zobe zahtevajo zelo natančno brušenje in cementiranje, s kombiniranjem več vrst cementa, da bi bili končni rezultat  zobje vrhunskega naravnega videza, visoko estetski in trajni.


LAMINATI – LUSKE BREZ BRUŠENJA

Laminati (lumineers) TEHNIKA NON PREP so luske, ki se na zobe namestijo s tehniko cementiranja brez kakršnega koli predhodnega brušenja zob. Uporabimo jih, ko želimo malo povečati volumen zob in nasmeha ter popraviti obliko, neustrezen položaj ali barvo zob. Zaradi majhnega povečanja volumna zoba in ker ne prekrijejo pomanjkljivosti v celoti, pogosto niso prava izbira.


CENE LUSK

Cene lusk so odvisne predvsem od tega, iz kakšnega materiala so izdelane, vendar je poleg tega, tako kot pri vseh drugih stomatoloških posegih, pomembno tudi razmerje med kakovostjo, estetiko in strokovnostjo zobozdravnika, ki delo opravi. Zobna klinika v Zagrebu Dental Estetic Studio izdeluje izključno porcelanaste luske, oziroma ko je treba prekriti temno barvo zoba, v e.maxu z enim od najnovejših nekovinskih materialov. Tovrstne luske so visoko kakovostne in naravne, pri obeh materialih pa so cene lusk ali laminata enake. V ordinaciji ne izdelujemo kompozitnih lusk (njihove cene so na tržišču drastično nižje), vendar se prav iz tega razloga tudi ne morejo primerjati njihova trajnost, naravnost, gladkost in sijaj oziroma estetika. Kadar kompozitne luske izdelamo na zahtevo pacienta, jih obravnavamo kot navadno kompozitno polnilo oziroma faseto, zato so cene tovrstnih lusk v naši ordinaciji enake ceni plombe.

V ordinaciji imajo porcelanaste luske dve ceni. Odvisno od tega s katerim cementom jih cementiramo in ali so površinsko v glazuri niansirane tj. individualizirane do največjega možnega naravnega videza, ki je videti kot nova sklenina. Tehnika cementiranja in vrsta cementa sta dva od zelo pomembnih dejavnikov, od katerih je odvisen naraven videz luske in trdnost povezave z zobom. Zobozdravnica Tatjana Knego je skozi leta izpopolnila tehniko cementiranja do popolnosti, zato je zelo pomembno, da, ko se odločate za luske, vprašate, kdo v ordinaciji bo opravil postopek, koliko  let izkušenj ima in iz česa bodo luske izdelane, saj je njihova cena odvisna tudi od tega. Za ceno lusk v Dental Estetic Studiu se pozanimajte po e-pošti ali telefonu. Najboljše pa bo, če se odločite za pregled, na katerem vam bo zobozdravnica Knego vse natančno pojasnila in ugotovila, ali je ta poseg za vas primeren.

SLIKE PREJ IN POZNEJE

Porcelanaste luske za zobe

Porcelanaste luske

zobne luske_2

Luske

Izdelava laminata

Izdelava laminata

Kombinacija lusk in prevlek v tehniki CAD/CAM

Kombinacija lusk in prevlek v tehniki CAD/CAM

Laminati na zgornjih dvojkah brez brušenja

Laminati na zgornjih dvojkah, ki so brez brušenja zagotovili volumen in lepši nasme

zobni laminati nameščeni na zobe

Laminati, nameščeni na zobe, brez predhodnega brušenja zob.

na šestih zgornjih in spodnjih zobeh

Luske na šestih zgornjih in spodnjih zobeh ter spodnjih enkah.

Luske samo na zgornjih šestih sprednjih zobeh

Luske samo na zgornjih šestih sprednjih zobeh.

Obnova zob s kombinacijo lusk in nekovinskih prevlek

Obnova zob s kombinacijo lusk in nekovinskih prevlek, ki so poskrbele za skladen nasmeh.

Uporaba kombinacije nekovinskih prevlek in lusk

Uporaba kombinacije nekovinskih prevlek in lusk.

Luske na šestih sprednjih zobeh

Luske na šestih sprednjih zobeh.

zobne luske na šestih sprednjih zobeh

Luske na šestih sprednjih zobeh.

Obnova z luskami

Obnova z luskami

BLOG

Rezervirajte svoj termin že danes!

Pokličite nas +385 1 4847 432 ali nam pošljite sporočilo.

KONTAKT