Close

ORTODONTIJADanes ortodontsko terapijo opravljamo pri pacientih vseh starosti, ne samo pri otrocih. Včasih je pri odraslih nujna, da bi se sploh lahko kakovostno in s kar se da malo brušenja opravil protetični postopek ali pri zobeh, ki so se premaknili zaradi parodentoze.

Ortodontsko terapijo opravljamo z/s:

– mobilnimi aparati,

– fiksnimi aparati z estetskimi zvezdicami v barvi zob,

– nevidno ortodontijo s prozornimi opornicami ORTHOCAPS.


aparat za zobe
ortodont zagreb hrvaška
fiksni ortodontski aparat
fiksni zobni aparat
ortodontski aparat
aparat za zobe cena

NEVIDNA ORTODONTIJA – ORTHOCAPS

Nevidna ortodontija je računalniško vodena izjemno natančna ortodontija. Gre za prozorne opornice, ki jih pacient nosi 24 ur na dan, razen takrat ko pije, jé ali se udeleži kakšnega pomembnega sestanka. So popolna rešitev za ljudi, ki so aktivni v javnosti in ki iz različnih razlogov ne želijo nositi fiksnega ortodontskega aparata.

Ta sistem lahko uporabljajo vsi stomatologi na svetu, ki po izobraževanju prejmejo certifikat in na ta način postanejo terapevti Orthocaps. Invisalign je skorajda identičen ameriškemu sistemu, ki ga lahko uporabljajo tudi zobozdravniki, ki niso ortodonti. »Odločitev o tem, ali se določen primer lahko zdravi s sistemom Orthocaps ali ne, sprejmejo na sedežu podjetja v Nemčiji na osnovi modelov in fotografij. Zobozdravnik prav tako prejme vsa navodila glede zdravljenja določenega pacienta in lahko v vsakem trenutku, če se pojavi kakšna težava, stopi v stik s podjetjem v Nemčiji. Za pacienta je zelo praktično tudi to, da mu terapevt, ki ima certifikat Orthocapsa, v svoji ordinaciji lahko s pomočjo 3D-programa pokaže vizualno simulacijo njegovega primera.«

Nevidni zobni aparat Orthocaps je treba nositi 24 ur dnevno, razen ko pacient jé ali pije pijačo, ki ni voda, saj ta ne povzroča obarvanosti in ne uniči prozorne opornice. »Prozorna prevleka za zobe se lahko odstrani, ko ima pacient kakšno pomembno obveznost, zato so takšni aparati popolna rešitev za znane osebe ali ljudi, ki jim je občasno pomembno, da nekaj ur nimajo ničesar na zobeh. Odstraniti se smejo tudi zaradi pomembnega sestanka, kar je ena od večjih prednosti takšnih ortodontskih sistemov, ki so poleg naštetega tudi zelo prijetni za uporabo; sogovornik bo namreč težko opazil, da imate nekaj na zobeh. »Nevidna« ortodontija se uporablja pri lažjih ortodontskih anomalijah položaja zob in čeljusti, čeprav so izkušnje proizvajalcev pokazale, da se lahko uporabljajo v 80 odstotkih ortodontskih primerov. Kljub številnim prednostim in odličnim rezultatom bi, osebno, težje primere vedno prepustila ortodontu in klasični terapiji z estetskimi zvezdicami, pravi Tatjana Knego. Ortodontski sistem s prozornimi opornicami je popolna izbira za primere recidiva oziroma ko je po klasični ortodontski obravnavi prišlo do ponovnih premikov zob.

RAČUNALNIŠKI SISTEMI

Dandanes pri izjemno lažjih primerih, nekakovostno izraščenih predvsem sprednjih zobeh, uporabljamo tudi sistem SIMPLI 5, ki s samo petimi premeri opornice v dveh do treh mesecih popravi majhne anomalije položajev zob. Za vse sisteme, seveda, velja, da se zadnja opornica oziroma ta, ki se jo premika v končni popoln položaj, mora nositi še nekaj časa, da se zobje v novem položaju učvrstijo v kosti. Računalniški sistemi 3D-programiranja in proizvodnje so pripeljali do velikega napredka v zobozdravstvu, tako da danes načrtujemo in izdelujemo nekovinske protetične izdelke izjemne kakovosti, estetike in biokompatibilnosti, implantate vstavljamo natančno ter varno preko posebnih šablon brez kirurškega posega na osnovi CT-ja oziroma tridimenzionalne rentgenske slike in 3D-programa ter rešujemo lažje ortodontske anomalije z ortodontskim sistemom s prozornimi opornicami.

snemljivi zobni aparat

ORTODONTIJA ORTHOCAPS: primer, zdravljen z ortodontsko terapijo s prozornim aparatom Orthocaps s končno minimalno invazivno estetsko obdelavo zob.

ortodontski aparat

Primer terapije z Orthocaps – ortodontija s prozornimi opornicami.CENE ORTODONTSKIH APARATOV

Cene ortodontskih aparatov s clear zvezdicami so nekoliko višje od cen ortodontskih aparatov s kovinskimi zvezdicami. Glede na to, da so clear zvezdice izjemno kakovostne in estetske, se za kovinske zvezdice odločamo izključno na željo pacientov.

Najvišje cene ortodontije v svetu dosega nevidna ortodontija, imenovana Orthocaps. Zobna klinika Dental Estetic Studio uporabljava sistem Orthocaps, ker je izjemno natančen, estetsko povsem sprejemljiv, dobesedno prozoren in v današnjem času vedno bolj iskan. Kar zadeva plačilo ortodontskih storitev, jih lahko tako kot vse druge poravnate z gotovino, karticami ali na obroke.


ORTODONTIJA – NIKOLI NI PREPOZNO

Ortodontske naprave se uporabljajo za popravljanja položaja zob, zobnega loka in ugriza. Obisk ortodonta se priporoča že v mladih letih, in sicer med 7 in 9 letom starosti, saj lahko ta že takrat ugotovi, ali obstaja ortodontska anomalija v razvoju čeljusti in zob. Če pri tej starosti anomalija obstaja, jo je z ortodontijo mogoče pravočasno zelo uspešno odpraviti. Z ortodontijo lahko preprečimo kasnejšo nepotrebno terapijo s fiksnim ortodontskim aparatom, puljenje in nepravilnosti zob.

V ortodontski terapiji se uporabljajo mobilni ortodontski aparati, fiksni ortodontski aparati z estetskimi zvezdicami in nevidna ortodontija (prozorni aligneri – ORTHOCAPS). Mobilni ortodontski aparati se uporabljajo v mladih letih, ko zobje in čeljust še rastejo ter se razvijajo. Sestavljeni so iz akrilatne baze in žic, zvitih v različne oblike. Mobilne naprave lahko pacient sam odstrani in ponovno vstavi ter tako vzdržuje popolno higieno. Nosi jih ponoči in podnevi, po potrebi pa jo lahko tudi odstrani.

Fiksni ortodontski aparat je sestavljen iz zvezdic, ki jih ortodont med ortodontsko terapijo pritrdi na zobe, »pametna« žica pa zobe popravlja v popoln lok in položaj. Za nošenje fiksnega aparata morajo biti vsi zobje trajni, zgornja starost za ortodontsko terapijo pa dejansko ne obstaja. Osnovni predpogoj za začetek ortodontske terapije je, da so zobje popravljeni in zdravi.

Cena ortodontskega aparata je odvisna od vrste oziroma od tega, ali je aparat mobilen ali fiksen. Cena mobilnega ortodontskega aparata je nižja od cene fiksnega ortodontskega aparata, vendar ima takšen aparat zato tudi omejene učinke. Cena fiksnega ortodontskega aparata je odvisna tudi od zahtevnosti terapije. V zobni kliniki v Zagrebu “Dental Estetic Studio” uporabljamo najkakovostnejše, nevidne, prozorne clear zvezdice, ki so trenutno vodilne na svetovnem tržišču. Clear zvezdice vrhunske kakovosti med trajanjem terapije ne spremenijo barve, zaradi česar so pacienti izjemno zadovoljni. So izjemno estetsko sprejemljive, zato lahko z njimi na raznih družabnih dogodkih brezskrbno funkcionirate.


ORTODONTIJA V ZRELIH LETIH

Glede na njihovo popolno estetiko, je ortodontske aparate mogoče uporabljati pri odraslih pacientih, pri katerih je treba opraviti ortodontsko-parodontološko ali ortodontsko terapijo kot pripravo na protetiko ali protetično implantološko terapijo.

V ordinaciji Dental Estetic Studiu v Zagrebu na Hrvaškem uporabljamo visokokakovostne zvezdice, ki so videti tako naravno, da jih dejansko ni mogoče opaziti, zato jih imenujemo tudi clear zvezdice. Rezultati ortodontije imajo zagotovljen uspeh. Po zaključeni ortodontski terapiji zobozdravnik Dr. Tatjana Knego pregleda celotno situacijo in, če je potreben kakšen manjši popravek ali beljenje zob, to pacientu tudi predlaga. Vsakemu posebej se posveti in se po svojih najboljših močeh potrudi, da je vaš videz po zaključeni ortodontski terapiji naraven ter popoln.

Postavitev ortodontskega aparata ni boleča, dovolj pa je samo en obisk. Po tem sledijo redni mesečni pregledi vsakih šest tednov v času celotnega trajanja terapije

Luka Šulić
 

Za ortodontsko terapijo pri doktorici Knego se je odločila tudi naša znana voditeljica Antonija Stupar.


BLOG

Rezervirajte svoj termin že danes!

Pokličite nas +385 1 4847 432 ali nam pošljite sporočilo.

KONTAKT