Close

ESTETSKA POLNILA (PLOMBE) IN ZDRAVLJENJE ZOB

Glede na to, da smo zobna klinika v Zagrebu, ki se že približno dvajset let intenzivno ukvarja z estetsko zobozdravstvo, in glede na to, da smo zagovorniki holistične, zdrave stomatologije, so naša polnila izključno estetska ter na vsebujejo nobenih strupenih snovi. V zobni kliniki ves čas opozarjamo na nevarnost amalgamskih plomb, ki jim pacienti rečejo kar sive plombe, zato pacientom priporočamo, da jih, če jih še vedno imajo, zamenjajo.

Amalgamske plombe so prepovedane v številnih razvitih državah zaradi stalnega sproščanja in toksičnosti živega srebra, ki je njihov sestavni del.

Mercury Free Now,
Amalgam / Mercury Dental Filling Toxicity

Pri odstranjevanju amalgama zelo pazimo, da ta ne pride v vaš organizem, pogosto pa, če ocenimo prisotnost velikega števila takšnih plomb, predlagamo, da pacient opravi test za težke kovine in terapijo z antioksidanti. Današnji kompozitni estetski materiali se po svoji kakovosti lahko povsem primerjajo z amalgamom. Imajo boljšo kemično povezavo z zobom, ponašajo pa se z estetiko, ki daje vtis, da zob nikoli sploh ni bil popravljen.

INLAY, ONLAY, OVERLAY

Paciente pogosto zanima:: Kaj če mi zaradi kariesa manjka velik del predkočnika ali kočnika?

 Pogosto se jim zdijo amalgamske plombe v takšnih primerih trdnejše. Zdrava, biokompatibilna dentalna medicina (Holistic Dentistry) za takšne primere predlaga porcelanaste »inlaye« in »onlaye«, ki bodo na najboljši možen način s kakovostjo, trdnostjo in izjemno estetiko nadomestili del manjkajočega zoba. Izdelani so v laboratoriju, in sicer na osnovi zobnega odtisa v kliniki, pritrdijo pa se s posebnimi zelo transparentnimi cementi v barvi zoba. Prednosti »inlaya« in »onlaya« so prečudoviti estetski in funkcionalno rekonstruirani zobje brez dodatnega brušenja, razen toliko, kolikor to zahteva karies.

ZDRAVLJENJE ZOB

Sodobna stomatologija nam omogoča, da z znanjem in vrhunskimi materiali pozdravimo zob v nekaj dneh, aparature ter nov računalniški RVG-rentgenski sistem pa omogočata natančno diagnosticiranje in zapiranje ozdravljenega zoba.

BLOG

Rezervirajte svoj termin že danes!

Pokličite nas +385 1 4847 432 ali nam pošljite sporočilo.

KONTAKT