Close

IMPLANTATI (ZOBNI VSADKI)

zobni vsadki
implantati na zobeh
zobna proteza all on 6

Najboljši način za nadomeščanje izpuljenega zoba je IMPLANTAT (vsadek), ki ga vstavimo na njegovo mesto. Implantati (vsadki) se vstavijo v kost s pomočjo majhnega kirurškega posega, ki traja približno pol ure in ki, ob upoštevanju vseh pravil, ne predstavlja nobenega tveganja ali večjih bolečin po posegu. Vstavljeni implantat (vsadek) postane novi nosilec prevleke, mostu ali retencije za zamenjavo ali lažje nošenje proteze.

Osnovni kriterij za vstavitev implantatov (vsadkov) je, da OBSTAJA ZADOSTNA KOLIČINA KOSTI. Danes jo lahko, če kosti ni dovolj, uspešno ustvarimo z majhnim kirurškim posegom, avgmentacijo kosti, in po potrebi z dvigom sinusnega dna.

Tatjana Knego, zobozdravnica na Hrvaškem se že dvajset let ukvarja z implantati, danes pa v ordinaciji (kliniki) uporablja nekaj vrst implantatov, ki jih uporabljajo tudi v največjih svetovnih klinikah.

Trajno protetiko na implantatih običajno vstavljamo tri mesece po implantaciji, ko se implantat (vsadek) oseointegrira s kostjo, tam, kjer je pa nujno potrebno, lahko takoj vstavimo estetsko lepe začasne prevleke ali z drugimi besedami: ZOBE LAHKO DOBITE TUDI V ENEM DNEVU. Če v čeljustih sploh nimate zob, jih lahko vstavimo v obliki fiksnega mostička s samo štirimi implantati, vstavljenimi s sistemom ALL-ON-FOUR.

Implantate (vsadke) lahko danes vgradimo v kost na dva načina:

 • s klasičnim majhnim kirurškim posegom,
 • z navedeno 3D-implantacijo brez kirurških rezov in šivov.


IMPLANTATI BREZ KIRURŠKEGA POSEGA

Zobna klinika v Zagrebu DENTAL ESTETIC STUDIO se lahko pohvali z enim od najnovejših 3D-implantoloških programov za omenjeno implantologijo, tj. implantiranje brez kirurškega posega, rezov in šivov, s CT-jem pacientove čeljusti ter s posebej zanj izdelanimi šablonami.


NAJNOVEJŠI ZOBNI VSADEK MIS V3

Podjetje Mis Implants je v Londonu izdelalo zobni vsadek Mis V3, ki je popolnoma novi revolucionarni zobni vsadek, ki ga lahko dobite pri nas v ordinaciji.

Novi Mis V3 zobni vsadek predstavlja vrhunec zasnove vsadkov. Zasnova vsadka ima velik vpliv na to, kako je vsadek povezan s kostmi, tj., na samo osteointegracijo. Njegova edinstvena trikotna oblika v koronarnem delu, po katerem se razlikuje od drugih vrst zobnih vsadkov, stimulira regeneracijo kosti in tako ustvarja večji volumen kosti. Mis V3 zobni vsadek ima široko indikacijo uporabe in je še posebej primeren za sprednje zobe zaradi doseganja boljše estetike prihodnjega dela na vsadku. Površina vsadka je popolnoma predelana, ki zagotavlja zelo dobro primarno stabilnost in trdno sidranje glede na vrsto kosti.

Študije so pokazale, da je njegova glavna prednost, v primerjavi z drugimi vrstami vsadkov, njegova DOLGA ŽIVLJENJSKA DOBA, zaradi posebnega videza in izdelave tovrstnega zobnega vsadka, kar omogoča močno povezavo vsadka s kostjo.


CENE ZOBNIH IMPLANTATOV

Implantat je sestavljen iz treh enako pomembnih delov: titanskega implantata, abutmenta in prevleke.

Cena implantata je odvisna od:

 • vrste implantata,
 • tega, kdo ga vgradi,
 • abutmenta – nadgradnje in implantata, ki drži prevleko,
 • količine in kakovosti kosti, v katero se implantat vgradi,
 • vrste prevleke..

Cene zobnih implantatov pogosto povzročijo zmedo pri pacientih, saj so te na tržišču precej različne. Cene implantatov in vgradnje so odvisne od razlike v cenah, ki variirajo od ordinacije do ordinacije, od kakovosti storitve in od cen proizvajalca implantatov, kar pa je odvisno od vrste izbranega implantata. Vsekakor je pomembno to, kdo vam implantat vgradi; ali je to specialist oralne kirurgije, ki je vrhunski strokovnjak na svojem področju in poseg opravi popolno, ali pa splošni zobozdravnik. Od tega je odvisna tudi cena implantata. V Dental Estetic Studiu implantate vgradi oralni kirurg z dolgoletnimi izkušnjami, ki je pri svojem delu izjemno strokoven in natančen. Oralni kirurg z zobozdravnico Knego sodeluje že sedem let, skupaj sta opravila že zelo veliko kakovostnih protetičnih postopkov na implantatih. Cena abutmentov – nadgradenj na implantatih se razlikuje tudi od vrste materiala (kovina, cirkonij, individualizirani ali ne). V sprednji del zgornje čeljusti se najpogosteje vstavijo cirkonijevi abutmenti, saj so bele barve. Keramična kronica pa je zaradi transparentnosti na cirkoniju videti bolj naravno.

Cena implantata je odvisna tudi od tega, ali imate dovolj kosti, od njene kakovosti in od tega, kako blizu sinusov se le-ta nahaja. Če je treba vgraditi umetno kost ali opraviti dvig sinusnega dna, se cena implantata lahko zviša. Tovrstni posegi se izvajajo v lokalni anesteziji in so povsem neboleči. Prevleke so lahko izdelane iz kovinskega porcelana ali pa so nekovinske iz cirkonijevega porcelana. Cena implantata se spreminja glede na vrsto materiala, iz katerega je prevleka izdelana. Prevleke iz cirkonija so povsem biokompatibilne in so enake barvi zob, zato je rezultat njihove uporabe zelo estetski.


PREDNOSTI ZOBNIH IMPLANTATOV

Prednosti zobnih implantatov so:

 • nobenega brušenja sosednjih zob oziroma z ohranitvijo naravnih zob,
 • preprečitev izgube kosti,
 • izboljšana funkcija,
 • estetika,
 • trajnost.

Dentalni implantati (zobni vsadki) se lahko pohvalijo s številnimi prednostmi, vključno z lepšim videzom, saj so videti in tudi vi jih boste občutili kot svoje naravne zobe. Ustvarjeni so, da se združijo s kostmi, izboljšajo govor, vam pa zagotovijo večje udobje, saj postanejo del vas. S tem se znebimo tudi nepotrebnega stresa, ki ga povzroča nošenje proteze, prehranjevanje je lažje, samospoštovanje pa večje. Zobni implantati vam bodo povrnili sproščen nasmeh in vam pomagali, da se boste počutili boljše, kar je še ena od njihovih prednosti. Kot že veste, zahtevajo vaši zobje redno oralno higieno in redne preglede pri zobozdravniku.

Zobni implantati (vsadki) so podobni vašim zobem, zato potrebujejo enako skrb. Njihova prednost je v tem, da so zelo vzdržljivi in vam lahko služijo veliko let. Z dobro nego vam lahko številni implantati služijo vso življenje, celo dlje kot vaši naravni zobje. V primerjavi z mostički in protezami so prednosti implantatov precej večje, kakovost življenja z njimi pa veliko višja.


POMEN VRSTE VSADKA ZA DOLGO ŽIVLJENJSKO DOBO

Danes obstajajo na trgu različne vrste zobnih vsadkov različnih proizvajalcev. Poleg tega, da namestitev vsadka opravi specialist oralne kirurgije, je zelo pomembna tudi vrsta vsadkov, ki vam jih namesti. V Dental Estetic Studiu uporabljamo le vrhunske zobne vsadke, dokazane kakovosti. Dolgoletne izkušnje v zobozdravstvu našega oralnega kirurga in zobozdravnice Knego, ki dela s protetičnimi vsadki, so velikega pomena.

Za trajnost vsadkov so pomembni tudi postopek izdelave, oblika vsadka ter površinska obdelava vsadkov za doseganje ustrezne povezave s kostjo in s tem doseganje optimalne stabilnosti po namestitvi.

Previdni moramo biti pri izbiri ordinacije, nudi se namreč marsikaj, razmerje med ceno in kakovostjo pa ni povsod enako.


slike prej in potem

Implantat, vstavljen na mesto enke, cirkonijev abutment na implantatu in nekovinski prevleki na enkah..

implantati na zobeh

Implantati na mestu kočnikov, kovinski abutmenti na implantatih in nekovinske prevleke.

all on 4

All on 4

all on 6 cena

All on 6

totalna zobna proteza

All on 6

BLOG

Rezervirajte svoj termin že danes!

Pokličite nas +385 1 4847 432 ali nam pošljite sporočilo. ni

KONTAKT