Close

Estetska nevidna ortodontija

ESTETIKA ORTODONTSKIH APARATOV

Si želite ortodontski aparat, ki bo ČIM MANJ VIDEN ALI NEVIDEN? Ker danes vse več pozornosti namenjamo estetskemu videzu, je povpraševanje po estetski ortodontiji (čeljustni ortopediji) vse večje. V zagrebški zobozdravstveni ordinaciji Dental Estetic Studio so vam na voljo najsodobnejše metode današnje ortodontije.

 

ESTETSKI FIKSNI ORTODONTSKI APARAT S KERAMIČNIMI NOSILCI

V zobozdravstveni ordinaciji Dental Estetic Studio uporabljamo le najboljše in najkakovostnejše nosilce (zvezdice), in sicer KERAMIČNE. Za razliko od kompozitnih in kovinskih nosilcev, ki se uporabljajo v nekaterih ordinacijah, so keramični nosilci trdnejši, se ne obrabijo in ne obarvajo. Poleg tega keramični nosilci zagotavljajo izjemno estetski videz. Keramični estetski nosilci so po navadi mlečne barve ali pa se prilagodijo barvi zob, zaradi česar so lahko skoraj popolnoma neopazni. Danes so keramični nosilci najpogostejša izbira. Nosilci so kristalno prozorni in skoraj »izginejo« na površini sklenine. Fiksni ortodontski aparat je še vedno najpogostejša rešitev, saj se z njim lahko odpravijo vse ortodontske nepravilnosti, kar velja tudi za najhujše primere.

 

ORTHOCAPS – NEVIDNA ORTODONTIJA

Nevidna ortodontija je terapija s prozornimi plastičnimi opornicami, ki pomikajo zobe tako kot ortodontski aparati. Sistem Orthocaps je sestavljen iz 12 do 18 prozornih prevlek za zobe (opornic), ki pomaknejo zobe za delček milimetra in se zamenjajo vsake tri do štiri tedne. Odtis se vzame v ordinaciji in pošlje v središče v Nemčiji, od koder pridejo računalniško izdelane prozorne opornice. Nosijo se 24 ur dnevno, razen med obroki, poleg tega pa se lahko snamejo pred npr. pomembnim poslovnim sestankom, zmenkom ali izpitom. So popolnoma prozorne in snemljive, poleg tega ne ovirajo govora in ne poškodujejo zgradbe zob. Sistem Orthocaps ima naslednje prednosti: je NEOPAZEN, se NE LEPI za zobe in se lahko kadar koli SNAME. Sistem se lahko uporabi pri manjših nepravilnostih položaja zob, medtem ko v težjih primerih svetujemo klasično terapijo z estetskimi nosilci.

 

ORTODONTSKI APARAT ZADAJ NA ZOBEH Incognito 3M – lingvalna ortodontija

Poleg zunanjih kovinskih, barvnih, zlatih, belih ali prozornih nosilcev so na voljo tudi lingvalni nosilci Incognito. Incognito 3M je fiksni ortodontski aparat, ki se postavi zadaj na zobe, tako da se zobje premaknejo v pravilen položaj, pri čemer so nosilci popolnoma neopazni. Je neviden, praktičen in udoben, povpraševanje po njem pa je vse večje. Medtem ko se pri klasičnih tehnikah uporabljajo tovarniško izdelani nosilci, se pri sistemu Incognito vsak nosilec računalniško oblikuje tako, da se popolnoma prilega posameznemu zobu, kar zagotavlja najboljši učinek. Nosilci Incognito so izdelani iz zlate zlitine. Po odvzemu odtisa se posamezno izdelajo vsi elementi, ki so potrebni za ortodontsko zdravljenje. Nosilci Incognito se izdelujejo s posebno tehnologijo CAD/CAM in so izjemno natančno izdelani ter tanki, tako da jih pacient komaj čuti. Tanki in visoko polirani nosilci Incognito zagotavljajo veliko lažje samočiščenje. Žice, ki se uporabljajo za zdravljenje, so plod najsodobnejšega diagnostično-terapevtskega pristopa in se izdelujejo po naročilu, za vsako fazo ortodontskega zdravljenja posebej. PREDNOSTI ortodontskega aparata Incognito so naslednje: JE NEVIDEN, PRIJETEN ZA NOŠENJE in omogoča PREPROSTO skrb za ustno higieno.

Estetska nevidna ortodontija