Close

ALL ON 4 – NADOMESTITE POPOLNO ZOBNO PROTEZO S FIKSNIM MOSTIČKOM V 24 URAH

Če imate popolno zobno protezo in z njo niste zadovoljni ter želite poiskati boljšo rešitev, vam ponujamo fiksni mostiček All on 4 ali All on 6, pritrjen z vijaki na štirih oziroma šestih zobnih vsadkih.

All on 4 je revolucionaren koncept fiksnega mostička, ki se z vijaki pritrdi na štiri zobne vsadke. Avtor koncepta je dr. Malo iz Portugalske, ki vodi eno najbolj znanih klinik na svetu. Naš kirurg in dr. Knego sta se usposabljala pri njem osebno, poleg tega pa že vrsto let uspešno opravljamo storitve z uporabo tega koncepta. Tovrsten način nadomestitve zob je idealen za paciente, ki imajo popolno zobno protezo, oziroma tiste, ki nimajo dovolj kosti za klasično vstavitev zobnih vsadkov in implantoprotetično rehabilitacijo. Pri tem načinu vam ne bo treba nadgraditi kosti in dvigniti sinusnega dna. Poleg tega ne boste imeli dodatnih stroškov in ne bo vam treba čakati na tvorbo kosti pred vsaditvijo zobnih vsadkov, kar lahko traja tudi več mesecev. Vstavljanje zobnih vsadkov v zobozdravstveni ordinaciji Dental Estetic Studio opravlja specialist oralne kirurgije z bogatimi dolgoletnimi izkušnjami, kar je za paciente zelo pomembno, poleg tega pa uporabljamo le zobne vsadke najvišje kakovosti in razreda.

Koncept vstavitve zobnih vsadkov All on 4 temelji na namestitvi zobnih vsadkov v sprednji del čeljustnice, kjer je največ kosti, in izogibanju predelov, kjer primanjkuje kosti, ter predelov z določeno anatomsko zgradbo. Pri konceptu All on 4 se namestita dva navpična in dva poševna zobna vsadka. Pri konceptu All on 6 se namestijo štirje navpični in dva poševna zobna vsadka. Tak položaj zobnih vsadkov omogoča izjemno stabilnost in trdnost celotnega zobnoprotetičnega nadomestka. Čas od vstavitve zobnih vsadkov do izdelave fiksnega mostička za pritrditev z vijaki je kratek, zato lahko nove zobe dobite v najkrajšem možnem času, tj. v samo 24 urah. Sam postopek vstavitve zobnih vsadkov je popolnoma neboleč in kratkotrajen. V istem dnevu se takoj po vstavitvi zobnih vsadkov vzame odtis in začne izdelovati mostiček, ki se z vijaki pritrdi na vsadke.

Mostiček, ki ga dobite, je začasen. Nositi ga je treba od tri do štiri mesece, da se zobni vsadki povežejo s kostjo, nato pa se izdela trajni mostiček za pritrditev z vijaki. O začasnem oziroma provizoričnem in trajnem mostičku se vedno podrobno dogovorimo, pri čemer ničesar ne zaključimo, dokler niste zadovoljni.

Velika prednost rešitve All on 4 je, da se jo lahko redno preverja in dopolnjuje, če se dlesen z leti umakne. Pri tem je zelo pomembno, da poseg za vas ne predstavlja tveganj za vas, da je neboleč in da zagotavlja hitro nadomestitev manjkajočih zob. Še ena od prednosti je tudi preprosta skrb za higieno.

Izguba zob močno vpliva na kakovost življenja. Z rešitvijo All on 4 se boste za vedno znebili popolne zobne proteze, poleg tega pa boste lahko veliko lažje žvečili in bolje zaznavali hrano kot s staro zobno protezo.

 

all on 4 zobni most