Close

Cene zobnih protez

Cene zobnih protez se močno razlikujejo glede na vrsto proteze in material, iz katerega so izdelane. Zobne proteze so lahko popolne, če manjkajo vsi zobje, ali delne, če manjkajo le nekateri, ki jih nadomestimo z zobmi v obliki proteze. Take proteze so snemljive, kar pomeni, da se lahko odstranijo iz ust. Popolne proteze se izdelujejo iz akrilata in nadomeščajo zobe ter zobni greben. Po potrebi se lahko utrdijo z vstavitvijo kovinske mrežice, ki nekoliko zviša ceno same proteze. Ker nekateri pacienti težko nosijo popolno protezo, denimo zaradi nezadostnega kostnega grebena, oziroma sploh ne želijo imeti popolne proteze, ponujamo tudi protezo, ki se pritrdi na dva ZOBNA VSADKA.

Tudi tovrstne proteze so snemljive, vendar so reducirane, izjemno trdne v ustih in prijetne za nošenje. Proteza se s posebnimi sponkami (t. i. lokatorji) pritrdi na dva zobna vsadka. Vez med zobno protezo in vsadki je izjemno trdna, proteza pa je zelo stabilna in se ne premika.

Cena reducirane proteze na dveh vsadkih je precej višja glede na običajne proteze, saj je izdelava zahtevnejša, poleg tega pa je ob vstavitvi zobnih vsadkov potrebnih več elementov, kar pomeni dodaten strošek. Ne glede na višjo ceno proteze na dveh zobnih vsadkih pa kakovosti življenja ni mogoče primerjati, saj je občutek v ustih pri popolni protezi popolnoma drugačen od občutka pri protezi na zobnih vsadkih.

cene zobnih protez

Reducirana proteza na dveh zobnih vsadkih.