Close

GUMMY SMILE – PREOBLIKOVANJE NASMEHA

gummy smile - korekcija osmijeha

 

GUMMY SMILE – PREVEČ VIDNE DLESNI

Če so vaše dlesni pri nasmehu preveč vidne, zaradi česar ta ni tako lep, kot bi lahko bil, lahko to uredimo z nekaj kapljicami botoksa.

Težava, s katero se pogosto srečujemo, je t. i. »gummy smile«, nasmeh, pri katerem se vidijo zobje zgornje čeljusti, pa tudi velik del dlesni.

To težavo lahko odpravimo na nekaj načinov:

1. Z enim majhnim vbodom apliciramo približno nad kotičke ustnic z vsake strani nosnice in ustnica se po nekaj dneh ne dviga več tako visoko, zaradi česar je celoten nasmeh lepši. Poseg izvaja zdravnica, specialistka za posege proti staranju.

2. Včasih je pri tej težavi treba dlesen rahlo dvigniti nad zob tj. podaljšati zobe, kar z malo anestetika izvedemo z elektrokavterjem ali laserjem. Čez nekaj dni ni več sledu o tem, da smo karkoli popravili.

3. Obstaja tudi takšen gummy smile, pri katerem so zobje zelo kratki in majhni. V tem primeru jih povečamo s pomočjo kirurške metode, s katero dvignemo klinično krono zoba. Preobrazba nasmeha s preveč vidnimi dlesnimi je hitra, brez bolečin, rezultati pa zelo dobri. V zobni ordinaciji Dental Estetic Studio v središču Zagreba (na Hrvaškem) izvajamo tri metode gummy smile-a.

Posege, povezane s preveč vidnimi dlesnimi, v naši zobni ordinaciji izvaja strokovno osebje z vrhunskimi in dolgoletnimi izkušnjami. Naš cilj je nedvomno lep in naraven nasmeh, s katerim bo na koncu zadovoljen tako pacient kot mi.