Close

ORTODONTIJA NA ZADNJI STRANI ZOBA – INCOGNITO

 

Ali želite naramnice na zadnji strani zoba in da se nasploh ne videjo? Incognito je idealna rešitev za vas. Zobje so razporejeni v pravilnem položaju, nosilce pa ne vidimo.

Incognito so fiksne naramnice z nosilci, ki so sestavljene iz zlatih zlitin in prilepljene na zadnjo površino zoba, ki se imenuje lingvalna ortodontija. Zaradi samega položaja, naramnice so popolnoma nevidne in enostavno nosljive.

Incognito naramnice so izdelane v Nemčiji v tovarni 3M Unitek in tukaj na Hrvaškem jih na zobe namešča profesorica v ortodontiji v zobni kliniki na Hrvaškem Dental Estetic Studio. Zato je treba sprejeti odtis, na katerem temeljijo vsi posamezni elementi, narejeni potrebno za ortodontsko terapijo. Nosilci Incognito so izdelani s posebno tehnologijo CAD / CAM in izjemno natančni in tanki, tako da jih pacient komaj čuti. Tudi žica, ki povezuje nosilce, je računalniški ukrivljena in prilagojena vsaki fazi zdravljenja. Postavitev in nastavitev Incognito naramnic se opravi z računalniško izdelanimi predlogami, hitro in enostavno. Zaradi tankosti in visokega poliranja, je samočistilna sposobnost Incognito naramnic veliko bolja. Študije so pokazale, da se zaradi tega zmanjša možnost kariesa med ortodontsko terapijo. Obstajata dve različici tega sistema: Incognito in Incognito Lite. Incognito Lite se uporablja le za manjše nepravilnosti sprednjih zob.

Prednosti Incognito naramnic v primerjavi s tradicionalnimi naramnicami so:

  • popolnoma NEVIDNE, saj so nosilci na zadnji strani zoba
  • POSAMEZNO izdelani nosilci iz zlate zlitine
  • računalniški ukrivljene žice
  • UDOBNO za nošenje
  • preprosta higiena
  • antialergijski.

Negativno

  • Višja cena, ker je to na svetu najdražja vrsta ortodontije.