Close

TRETMA Z LASTNO PLAZMO – PRF

PRF – TRETMA Z LASTNO PLAZMO IN FIBRINOM

V zobozdravstveni ordinaciji Dental Estetic Studio vam lahko ponudimo najnovejšo tehniko PRF, s katero:

1) Izdelamo vaš lastni vložek, ki nadomesti pomanjkanje kosti – avtovsadek in omogoči hitro celjenje operativnih predelov

2) Pomladimo obraz, vrat in dekolte

 

PRF (»platelet rich fibrin«) je kratica za s trombociti obogaten fibrin, ki se pridobi iz pacientove krvi in se uporablja v implantologiji, oralni kirurgiji, parodontologiji in estetski medicini za naravno obnavljanje poškodovanega tkiva. S trombociti obogaten fibrin spodbudi in pospeši proces zdravljenja in obnovo tkiva.

Postopek:

Majhna količina pacientove krvi se doda v posebno napravo s centrifugo. Proces centrifugiranja traja samo osem minut. Med postopkom se ločijo rdeča krvna telesca, ostane pa PLAZMA, OBOGATENA S FIBRINOM, ki jo uporabimo.

Uporabljata se dve vrsti postopka:

1. A-PRF, s katerim se dobi fibrinski strdek, obogaten s trombociti, ki se lahko uporabi pri večini kirurških in parodontoloških posegov, kot so dviganje sinusnega dna, vgradnja vsadkov, puljenje zoba, avgmentacija kosti in mehkih tkiv.

2. I-PRF, s katerim dobimo tekočino, pripravljeno za injiciranje v potrebna mesta. Tekoča oblika se uporablja predvsem za estetske posege na obrazu, pa tudi za obnavljanje sklenine. Na področju tretmajev proti staranju in tretmajev za pomlajevanje obraza se uporablja kot najnovejša, varna in učinkovita rešitev pri upočasnitvi procesov staranja. Pri nas izvajamo tretmaje za pomlajevanje obraza hitro in brez bolečin pod strokovnim vodstvom naše zdravnice za področje boja proti staranju. Ta tehnika spodbudi proizvodnjo hialuronske kisline ter sekrecijo kolagena in elastina, s čimer povečamo konsistenco in napetost, zmanjšamo povešenost kože in zagotovimo boljšo hidratacijo.

Ta sistem predstavlja revolucijo na področju dentalne medicine, saj lahko ponudimo rešitve, ki so minimalno invazivne, varne in predvidljive in ki zagotavljajo uspeh zdravljenja. Obstajajo številni primeri, ki potrjujejo učinkovitost PRF-ja v oralni kirurgiji, estetski kirurgiji in pri estetskih posegih na obrazu.

V oralni kirurgiji in estetski medicini se uporablja:

 • Ker poveča uspešnost implantoloških posegov.
 • Za hitrejše celjenje ran.
 • Za nadomeščanje manjkajočega tkiva.
 • Za zmanjšanje bolečine po posegu in tveganja za vnetje.
 • Za zmanjšanje edema.

– Doseže, da je okrevanje po posegu prijetnejše in brez bolečin, prav tako pa se uporablja za mezoterapijo obraza in zapolnjevanje plitkih gub namesto uporabe dermalnih polnil in za povečanje kakovosti kože

 

Prednosti PRF-ja so:

 • 100-odstotna biozdružljiv.
 • Varen.
 • Preprost.
 • Hiter.
 • Brez bolečin.
 • Zelo pomladi podkožje in samo strukturo kože.