Close

POVEČANJE USTNIC IN POMLAJEVANJE OBRAZA

V stomatološki ordinaciji Dental Estetic Studio v Zagrebu se zadnja leta ukvarjamo s povečanjem ustnic in pomlajevanjem obraza, tj. z medicino s področja boja proti staranju, kot delom preobrazbe nasmeha, s čemer želimo ustvariti nov, lepši videz in osvežiti konture spodnjega dela obraza.

Vse to počnemo, da bi poleg dentalnih posegov pomladili tudi dele obraza, z izvajanjem minimalno invazivnih posegov ter z uporabo najkakovostnejših in najnaravnejših preparatov pa želimo ohraniti optimalno naraven videz obraza. Tovrstni posegi so v dentalnih klinikah po svetu nekaj povsem običajnega, zdravniki dentalne medicine pa zaradi svoje natančnosti in strokovnosti posege za estetiko spodnjega dela obraza izvajajo skladno z zobmi, nasmehom in drugimi izjemno pomembnimi dejavniki.

STROKOVNOST

Posege proti staranju, kot so na primer zapolnjevanje ustnic s hialuronskimi polnili, že leta izvaja zobozdravnica Knego, ki se je za to izobraževala v Londonu. Poleg nje pomlajevanje s polnili, in nitmi ter napenjanje obraza v naši zobni ordinaciji izvaja tudi znana zdravnica, doc. dr. Ljiljana Hlupić, dr. med., ki ima dolgoletne izkušnje v medicini s področja boja proti staranju in je zaključila številna izobraževanja po svetu, med drugim tudi akademijo za področje boja proti staranju v Parizu in izobraževanje na ameriški akademiji za področje boja proti staranju.

POSEGE IZVAJAMO S/Z:

HIALURONSKIMI POLNILI, ki vračajo koži vlažnost in so povsem biozdružljivi, saj je hialuronska kislina del osnovne sestavine kože – kolagena. Polnila uporabljamo za razne predele na obrazu, vratu in dekolteju, za zapolnjevanje majhnih in velikih gub ter brazd in za povečanje volumna ustnic, lic itd., kar izvedemo z aplikacijo pod kožo. Hialuronska polnila naravno zapolnijo gube in pomladijo ter povečajo ustnice, z apliciranjem pod kožo trajno delujejo na proces pomlajevanja kože na obrazu, saj spodbudijo nastanek kolagena in koži zagotavljajo vlažnost. Ženske, ki so preizkusile hialuronska polnila, nedvomno potrjujejo, da na svetu ne obstaja krema, ki bi lahko takšno pomladitev dosegla v tej meri in tako naravno.

Pomembnost vrste polnila: v stomatološki ordinaciji Dental Estetic Studio izvajamo povečanje ustnic in pomlajevanje kože predvsem s polnili Juvederm, saj so ta izjemno kakovostna in se počasi absorbirajo. Njihova življenjska doba je približno dve leti in se nikoli povsem ne konča. Ker vsebujejo anestetik, aplikacija ne boli.

Z NITMI ZA NAPENJANJE KOŽE NA OBRAZU, S POLNILI, OBOGATENIMI Z RASTNIMI DEJAVNIKI IZ PACIENTOVE LASTNE PLAZME.

Za ta poseg v ordinaciji uporabljamo tudi centrifugo, s katero iz pacientove lastne krvi izdelamo polnilo, ki z aplikacijo pod kožo to izjemno pomladi in zgladi gube.

GLAVNI POSEGI

  1. Zapolnjevanje ustnic s hialuronskimi polnili, s katerimi se te samo rahlo povečajo ali samo pomladijo. Pomlajevanje ustnic izvajamo tako, da obnovimo rob ustnic, da se ustnice samo mestoma obdelajo s polnilom, s čimer se jim povrne naravna mladostna polnost, kakršno je pacient imel nekoč. Povečanje ustnic lahko izvedemo tako, da je videti povsem naravno in da traja tako dolgo, kot želite.
  2. Zapolnjevanje nazolabialnih brazd s posebno tehniko konturiranja obraza, pri kateri se pazi, da poseg ne privede do t. i. »fat facea«, tj. videza debelejšega obraza. Z zapolnjevanjem teh brazd bo obraz videti precej mlajši in hkrati zelo naraven.
  3. Dviganje kotičkov ustnic se doseže z dviganjem ugriza z ustreznimi protetičnimi posegi na zobeh in z dodajanjem polnila v predele pod ustnicami, včasih pa tudi z zmernim dviganjem lica s posebnim polnilom.

Gube na obrazu, posebej tiste okrog ustnic, ter povečanje ustnic lahko izvedemo s polnili na osnovi hialuronske kisline. Slednja je sestavni del našega podkožja, z vbrizgavanjem takšnega polnila v obliki gela pa lahko na naraven način dosežemo:

  • Da gubice izginejo, jih zapolnimo
  • Da so ustnice videti zelo pomlajene tj. da so ustnice znova mehke kot v mladosti
  • Izenačimo zgornjo in spodnjo ustnico, če po velikosti ali obliki nista enakomerni
  • Dejansko naravno povečamo ustnice, če je to nekaj, kar stranka želi

Hialuronsko polnilo na ustnicah nikoli ne bo videti kot silikon, saj je videti povsem naravno, ne »beži«. Ženskam se z leti ustnice zmanjšujejo in »sušijo«, zato je tovrstno polnilo popoln način, da ustnicam vrnemo svežino in zapolnimo globoke gube okrog ustnic tj. nazolabialne brazde. Tovrstni tretmani so pogosto običajen del preobrazbe nasmeha estetskih stomatologov po vsem svetu in tudi zobozdravnica Knego, dr. dent. med., je usposobljena za delo z najbolj znanimi svetovnimi polnili Restylane in Juvederm.