Close

VSADKI BREZ KIRURŠKEGA POSEGA -3D IMPLANTOLOGIJA – MGUIDE

Po izgubi zoba se pacienti pogosto sprašujejo, kako ga bodo nadomestili in ali jih bo, če se odločijo za najboljšo rešitev nadomeščanja izgubljenega zoba – vsadek, to bolelo. Z vgradnjo vsadka ni potrebe po brušenju zdravih sosednjih zob, kot na primer pri protetičnem mostičku.

– Da bi svojim pacientom omogočili posege BREZ BOLEČINE, predvsem pa NATANČNO IN VARNO vgradnjo vsadka, je naša ordinacija uvedla NAJNOVEJŠI sistem 3D-IMPLANTOLOGIJE – MGUIDE.

– Mis Implants je svetovno podjetje, ki proizvaja, oblikuje, razvija in prodaja najsodobnejše zobne vsadke, zunanje nadgradnje ter rešitve za celovito oralno rehabilitacijo. Podjetje je razvilo najnovejši sistem za 3D-IMPLANTACIJO, imenovan MGUIDE. Vsadki znamke Mis se zaradi svoje inovativnosti pri razvoju uporabljajo v najboljših dentalnih klinikah po vsem svetu.

Vgradnja vsadkov MGUIDE poteka s pomočjo CT-ja ČELJUSTI IN ŠABLONE. Dejansko gre za vgradnjo BREZ KIRURŠKEGA POSEGA, ŠIVOV, KRVI IN BREZ BOLEČIN TER OTEKLIN PO POSEGU.

3D-implantologija ali z drugimi besedami računalniško vodena implantologija je nekaj, kar ekipa v Dental Estetic Studiu izvaja že več kot pet let, od nedavnega pa tudi z vsadki znamke Mis in najnovejšim sistemom MGUIDE.

Kako poteka:

– Vse, kar pred posegom potrebujemo, je CT pacienta ki mora priti na skeniranje. CT je tridimenzionalna slika čeljusti, s pomočjo katere dobimo zelo natančno sliko zobnih struktur, na kateri TOČNO VIDIMO debelino, višino in gostoto kosti ter anatomske strukture. Nato lahko s pomočjo posebnega računalniškega programa natančno določimo položaj vsadka, ki bo popolne velikosti glede na kost, popoln pa bo tudi njegov položaj.

– Podatki skeniranja in CT-ja se pošljejo podjetju Mis Implant, kjer s pomočjo računalnika določijo popoln položaj vsadka in natisnejo model ter šablono za implantiranje.

– Ko pacient pride na vgradnjo vsadka, se šablona namesti v usta, neposredno skoznjo pa se vgradi vsadek. Seveda le, če ima pacient dovolj debelo in visoko kost. Če je nima, jo je treba nadomestiti, kar je danes mogoče izvesti zelo uspešno.

– Skeniranje ust in tiskanje modela ter šablone omogočata izjemno natančnost posega tj. vgradnje vsadka brez kirurškega posega, zaradi česar ima tovrstna vgradnja vsadkov svetlo prihodnost.

– Pacienti so s to tehniko vgradnje vsadkov izjemno zadovoljni, saj:

  1. NE ČUTIJO BOLEČINE
  2. JE POSTOPEK VGRADNJE HITER
  3. JE POLOŽAJ VSADKA NATANČNO DOLOČEN IN SKLADEN Z ANATOMSKIMI STRUKTURAMI
  4. JE IZKORISTEK RAZPOLOŽLJIVE KOSTI OPTIMALEN
  5. NI REZOV, ŠIVOV ALI OTEKLIN
  6. SOSEDNJI ZOBJE NISO PRIZADETI.

 

 

IMPLANTATI BEZ KIRURGIJE