Close

VSADKI BREZ KIRURŠKEGA POSEGA -3D IMPLANTOLOGIJA – MGUIDE

Po izgubi zoba se pacienti pogosto sprašujejo, kako ga bodo nadomestili in ali jih bo, če se odločijo za najboljšo rešitev nadomeščanja izgubljenega zoba – vsadek, to bolelo. Z vgradnjo vsadka ni potrebe po brušenju zdravih sosednjih zob, kot je primer pri protetičnem mostičku.

– Da bi svojim pacientom omogočili posege BREZ BOLEČINE, predvsem pa NATANČNO IN VARNO vgradnjo vsadka, je naša ordinacija uvedla NAJNOVEJŠI sistem 3D-IMPLANTOLOGIJE – MGUIDE.

– Mis Implants je svetovno podjetje, ki proizvaja, oblikuje, razvija in prodaja najsodobnejše zobne vsadke, zunanje nadgradnje ter rešitve za celovito oralno rehabilitacijo, in je podjetje, ki je razvilo najnovejši sistem za 3D-IMPLANTACIJO, imenovan MGUIDE. Vsadki znamke Mis se zaradi svoje inovativnosti pri razvoju uporabljajo v najboljših dentalnih klinikah po vsem svetu.

Vgradnja vsadkov MGUIDE poteka prek CT-ja ČELJUSTI IN ŠABLONE. Dejansko gre za vgradnjo BREZ KIRURŠKEGA POSEGA, ŠIVOV, KRVI IN BREZ BOLEČIN TER OTEKLIN PO POSEGU.

3D-implantologija ali z drugimi besedami računalniško vodena implantologija je nekaj, kar ekipa v Dental Estetic Studiu izvaja že več kot pet let, od nedavnega pa tudi z vsadki znamke Mis in najnovejšim sistemom MGUIDE.

Kako poteka:

– Vse, kar pred posegom potrebujemo, je CT pacienta in da pride na skeniranje. CT je tridimenzionalna slika čeljusti, s pomočjo katere dobimo zelo natančno sliko zobnih struktur in na kateri TOČNO VIDIMO debelino, višino in gostoto kosti ter anatomske strukture. Nato lahko s pomočjo posebnega računalniškega programa natančno določimo položaj vsadka, ki bo popolne velikosti glede na kost, popoln pa bo tudi njegov položaj.

– Podatki skeniranja in CT-ja se pošljejo podjetju Mis Implant, kjer s pomočjo računalnika določijo popoln položaj vsadka in natisnejo model ter šablono za implantiranje. – Ko pacient pride na vgradnjo vsadka, se šablona namesti v usta, neposredno skoznjo pa se vgradi vsadek. Seveda vse to pride v poštev, če ima pacient dovolj debelo in visoko kost, če pa je nima, jo je treba nadomestiti, kar je danes mogoče izvesti zelo uspešno.

Skeniranje ust in tiskanje modela ter šablone omogočata izjemno veliko natančnost tega posega tj. vgradnje vsadka brez kirurškega posega in prav zato ima ta vrsta vgradnje vsadkov svetlo prihodnost.

– Pacienti so s to tehniko vgradnje vsadkov izjemno zadovoljni, saj:

  1. NE ČUTIJO BOLEČINE
  2. JE POSTOPEK VGRADNJE HITER
  3. JE POLOŽAJ VSADKA NATANČNO DOLOČEN IN SKLADEN Z ANATOMSKIMI STRUKTURAMI
  4. JE IZKORISTEK RAZPOLOŽLJIVE KOSTI OPTIMALEN
  5. NI REZOV, ŠIVOV ALI OTEKLIN
  6. SOSEDNJI ZOBJE NISO PRIZADETI.

 

 

IMPLANTATI BEZ KIRURGIJE